Tuesday, May 25, 2010

Novel Jun ini: JODOH ATAU CINTA sentuhan penulis baru, IMAN NIZRINA


Tengku Iman Umairah gadis yang jarang sekali menggunakan ‘Tengku’ di pangkal namanya berkahwin atas dasar kehendak datuk angkatnya yang juga datuk Aiman Danish suami kontraknya. Berkahwin menjadi tiket kepada Iman untuk menyambung pelajarannya di luar negara. Dibenci oleh ibu bapa mentua dan suaminya sendiri atas alasan perempuan kampung dan tidak berharta. Tetapi kebencian itu mulai surut selepas kematian datuk dan abang iparnya yang terlibat dalam kemalangan yang turut mencederakan Dato’ Arif bapa mentuanya.
Empat tahun hidup seperti gadis bujang tidak sedikit pun membuatkan Iman terfikir akan perpisahan. Walaupun Iman dan Danish lebih banyak membawa diri masing-masing, tetapi jiwa mereka seperti disatukan dari jauh. Rasa rindu,marah,geram,sayang bercampur aduk setiap masa. Apabila Iman disapa mesra lelaki lain,Danish melenting. Iman pula apabila Danish bermesraan dengan Maya,si gedik yang menyesakkan ,dia akan berjauh hati. Masing-masing saling menyintai tetapi ego lebih mengatasi.
Terlalu banyak peristiwa yang membuatkan cinta dalam diam mereka kembali menjadi satu. Dato’ Arif,Datin Hajar, Tengku Farid, Arissa menjadi tulang belakang cinta mereka. Saat cinta bukan milik mereka,jodoh mengikat mereka. Kala hati berirama cinta,jodoh seolah bukan lagi milik mereka. Jodoh atau cinta? Yang mana hak mereka?


HARGA
SEMENANJUNG:RM19
AHLI KN : RM15

SABAH/SARAWAK : RM22
AHLI KN : RM18

9 comments:

kechik said...

berapa pages ?

cikgu amie said...

salam kalo sy nk beli novel kt sni mcm mn eh prosedur nye???
http://kotakkati.blogspot.com

eisyah said...

nak beli jugak!!!

hasnah said...

mahu beli jugak!! lama betul menunggu nie..

EIsyah Sha said...

I LOVE THIS BOOK!!!!!!
congrats pd penulis!

zura said...

baru abis baca smlm.. mmg best..

Minah Gendot said...

best ker?klu nk bli cmner??klu nk jd ahli KN cmner?plzz help me..peminat novel yg setia nih..

http://minahgendut.blogspot.com

Minah Gendot said...

smlm saya ade daftar sbg ahli..(username saya-husnisaila)saya ade beli novel jodoh atau cinta..tp ade satu maklumat pembayaran saya xprint sb wat mlalui laptop.tp saya ade maklumat yg mgatekan bukti pembayaran saya melalui akaun yahoo saya..persoalan saya..adakah pembayaran yg saya lakukan itu buleh dijadikan bukti jikalau saya tidak menerima novel tersebut??

Anonymous said...

mcm mna sya nak dptkn novel JAC tu? mcm mne nak jd ahli kn?