Thursday, April 9, 2009

Biarlah YM Berbicara

Abang Kamal... Walaupun segunung cinta yang kau hadiahkan padaku, terasa tidak akan merawat pedih tingkahmu pada diri ini. Namun, mengapa ketulusanmu akhirnya memercik simpati di hati? Membuat hatiku berlagu sendu? Mengalun irama indah di hati...
Encik Firdaus... Memandang wajahmu, mengapa debar sering bertandang? Cintakah itu? Sungguh aku tidak pasti kerana cinta memang tidak pernah wujud di hati ini. Dan kalau bukan cinta, kenapa pula cemburu sering mengejar langkah ini? Cemburu pada bahagiamu yang tidak bertepi...
Charming... Siapa pun engkau, mengapa aku rasa begitu rapat padamu? Hatiku begitu hampir denganmu. Derai tawamu, membelai bahagiaku. Bicara tanpa wajahmu, membuat aku kelemasan menanggung rindu. Sungguh aku ingin mewujudkanmu di alam nyata. Namun, keberanian tidak pernah muncul di hati ini, sedang citaku cuma satu. Menjadi suri di hatimu...
Aku... Aku penasaran sendiri. Penasaran dalam mencari erti cemburu dan rindu. Mentafsir di mana letaknya cinta, sayang dan simpati. Kelirunya pabila semua rasa berkumpul menagih pada hati yang satu. Sungguh aku penasaran melalui simpang-siur permainan duniawi ini....

Harga : RM 20.00
Jum. M/Surat : 582

28 comments:

eMi mLi said...

mesti beli! :D

adela usoff said...

klakanye citer ni............ meninggalkan kesan kat dlm hati gituu... lepas bace citer ni hari2 i on9 kat YM, kalau nak chatting dgn i, contact la i, hehehehh...

Anonymous said...

eee... bestnya citer nih! tak rugi kiter beli. bila baca asyik nak tergelak la... pandai Hanni Ramsul wat dialog kelakar. nanti kalau jumpa dia nak mintak autograf Atuk la. bole tak? he he he....

tulip.superior said...

suka suka suka..
excited bila keluar versi cetakan..

dah berjaya abis baca..
nak senyum je rasa..

suka dengan ayat dan bahasanya..
tersusun.. tdk terlalu skema atau pasar..

puas hati sangat!!

( dari cari.com/forum )

anasue said...

anna pun dah habis baca...ok citer dia
bahasa santai... senyum je masa membaca
and ana rekomen kat anak membaca release tension lepas dia ujian br ni

alfrina said...

suka sgt ngan novel ni

( dr forum cari )

bby2124 said...

beli masa g pwtc ari tu. ok...gelak aje bila membaca

hh_hs said...

aku pun suka sangat ngan novel ni. sampai rasanyer x terkira berapa kali dah dok ulang baca. suka ngan ayat2 yg digunakan...

dari mula sampai abis baca novel ni x henti2 senyum dan gelak sorang2. kene lagi bila dok bayangkan diya tu dok bergayut2 kat atas pokok , mmg lawak...

( dr forum cari )

tudung_bawal said...

dah beli n bace buku ni...
tu pon sebab pengaruh rakan serumah....
for the beginner....mmg leh thumb up pada hanni ramsul....
but there's alway room for improvement........

congrates!!!!

( forum cari )

mijott said...

beli gak ms book fair..
tp xde masa nk bc lg..
beli pun terpengaruh dn forumer kt cni..

( forum cari )

telagamadu said...

harap2 yang ke2 nie kuar taun ni gak lah tak sabar nak tau citer seterus nyer. KSRI pun macam ada potensi untuk di buku kan. aku rasa mesti ada publisher yang ushar KSRI pepandai jer aku buat andaian

(forum cari )

cheduk said...

memang bes, masa baca asyik tersenyum2 je. hehehe
tahniah hanni

kafe said...

Best juga citer nya ni..ketawa dan senyum seorang2 kita d buatnya

( forum cari )

pretty_pinky said...

Dh baca gak novel nie...beli kat book fair. Best n puas ati sgt...

( forum cari )

tennis said...

setuju
saya pun dah beli & dah baca tapi rasa ralat juga sebab yang online dengan buku sikit jer sambungannya
saya suka novel ni sebab walaupun topik cinta tapi hanni bijak menggunakan medium YM sebagai unsur utama dan dalam gaya yang menarik

tahniah untuk penulis

(forum cari )

deqien said...

baru baca bab 5
tapi tahannnn ...itu pun dah tergelak gelak...
x sabar nak baca sampai ending....

( forum cari )

songketenun79 said...

aku cadangkan korang kena baca lah buku ni....punyalah kuat aku ketawa..kelakar betul....memang tak leh letak bila dah start baca aku baru baca m/s 355 lom abis lagi ni...

actually utk mereka yg suka citer berat mmg tak sesuai tapi utk yg nak santai dan hilangkan stress aku suka korang baca buku ni ...

( forum cari )

kelisacute said...

dah bli smlm dan dah abis bc pun..beli pun sebab terpengaruh dr porum ni & fb one of my fren, komen dia x sanggup le nak tgu lama..balik keje terus g cari.
for me buku ni ok sgt..tahniah utk hanni

( forum cari )

Nurina said...

hehehe.....best baca novel ni....
saya dh khatam...
lawak gilerrrr....mmg bole wat utk release tension...
gaya bahasa yang bersahaja....

TAHNIAH buat penulis....
saya menanti terbitnya novel ke dua & seterusnya dari anda...

( forum cari )

cerry_ice said...

dah khatam dah....
tahniah buat penulis..memang best.....
kantoi depan mak bos ....time BBQ tu...siap pesan datang belajar masak ya...

( forum cari )

18785557 said...

dah siap baca novel ni..memang best dan kelakar
bile ade novel baru lagi ek

( forum cari )

ashiya coklat said...

hahaha..aku da baca cite ni sampai abeh..terkejut gak masa mula2 baca..bukan pe..cite dia lebih kurang nak serupa nagn kisah aku...
perangai heroin 2..mcm aku..
perangai hero dia..macam boy aku..hahaha...best tol baca..

Lady n.a.m.s said...

yeah...pandai u all sume..cite ni mmg best..saya bli dua..satu wat display,satu lagi wat baca sampai lunyai..hahahha

Tini said...

Hi...baru abis baca novel ni...Really interesting lain dari novel yg biasa...walaupun bertema kan cinta pi ada di selitkan humour yg membuat pembaca ketawa sendiri. Saya sendiri ketawa membaca bab2 yg mencuit hati. Keep on berkarya...& kita di sini sentiasa akan menyokong :)

Tini said...

Hi...baru abis baca novel ni..Walaupun ceta bertema kan cinta pi diselitkan unsur2 humor dlm novel ni membuat pembaca senyum and ketawa sendiri. Saya sendiri ketawa bila membaca bab2 yg memcuit hati. Keep on berkarya.

peace_bbj88 said...

bst gler..
suke.. =)

kumako said...

wajib beli..mmg best...

Anonymous said...

best giler..klakar siot..lebih2 lagi pasal atuk tu...mmang x sangka kucing rupa-rupanya...